Σας παρουσιάζουμε περήφανα τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε!

Monday 23 April 2007

To Live and Die in L.A. (1985)

Υπόθεση (σε 5 γραμμές) :
Όταν ο συνεργάτης του δολοφονείται - δύο μέρες πριν συνταξιοδοτηθεί- από τον παραχαράκτη Έρικ Μάστερς, ο αστυνομικός Ρίτσαρντ Τσανς βάζει σκοπό της ζωής του να πάρει εκδίκηση. Σύντομα, η καταδίωξη του κακοποιού μετατρέπεται σε ψύχωση και ο νόμος γίνεται ένα εμπόδιο που πρέπει να υποσκελιστεί με οποιοδήποτε κόστος....

Συντελεστές:
Ο Γουίλλιαμ Φρήντκιν πίσω από την καμέρα αποτυπώνει ένα διαφορετικό Λος Άντζελες. Ο Γουίλλιαμ Πέτερσεν δημιουργεί ένα μοναδικό αντί-ήρωα, ο Γουίλεμ Νταφόε ερμηνεύει πειστικά τον κακό, ενώ Τζον Τορτούρο και Ντην Στόκγουελ προσθέτουν ακόμα περισσότερη ποιότητα στο καστ. Τέλος, το ποπ συγκρότημα Γουάνκ Τσανκ εκπλήσσει ευχάριστα με την μουσική επένδυση.

Γιατί το To Live and Die in L.A.?
Ένα μοντάζ αγχωτικό σε μια ταινία που κινείται σε -ούτως ή άλλως- σε ξέφρενο ρυθμό. Πολύ καλές ερμηνείες, ο Φρήντκιν είναι αυθεντία στις σκηνές δράσης και όλα αυτά σε φόντο ένα αγουροξυπνημένο Λος Άντζελες. Θέλετε κι άλλα;

Αγαπημένα σημεία:
Η αρχική σκηνή είναι απο αυτές που αμέσως καταλαβαίνεις οτι θα δεις κάτι διαφορετικό. Επίσης ακόμα μια σκηνή, που όμως δεν θα την αποκαλύψω για ευνόητους λόγους (όταν την δείτε, θα την εντοπίσετε). Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην επισημάνω την θαυμάσια μουσική που 'δένει' εντυπωσιακά με την εικόνα.

Βρήκα στις σημειώσεις μου:
- Αν και βασισμένο σε νουβέλα του Πέτιεβιτς (πρώην πράκτορα των Αμερ. Μυστικών Υπηρεσιών), τελικά ο Φρήντκιν κράτησε μόνο το 1/5 του υλικού στο τελικό σενάριο.
- Με εισπράξεις 17 εκατ. δολλάρια, η πορεία του στο box-office θεωρήθηκε αποτυχημένη.

No comments: