Σας παρουσιάζουμε περήφανα τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε!

Saturday 26 May 2007

Nueve reinas (2000)

Υπόθεση (με 5 γραμμές):
Ο Χουάν και ο Μάρκος είναι μικροαπατεώνες που γνωρίζονται τυχαία σε μία κομπίνα του δεύτερου. Ο Χουάν, ως πιο έμπειρος, προτείνει στον Μάρκος να τον πάρει υπό την προστασία του και να του δείξει μερικά από τα κόλπα του. Ξαφνικά παρουσιάζεται στον Χουάν η ευκαιρία για μια μεγάλη κομπίνα γραμματοσήμων με σημαντικό κέρδος. Προτείνει στον Μάρκος να συνεταιριστούν και εκείνος, παρόλο το μεγάλο ρίσκο, δέχεται, αφού έχει μεγάλη ανάγκη τα χρήματα.

Συντελεστές :
Σκηνοθέτης και σεναριογράφος ο Φαμπιάν Μπελίνσκι. Πρωταγωνιστούν οι Γκαστόν Πάουλς, Ρικάρντο Ντάριν, Λετίσια Μπρέτις... Σαν ονόματα μπορεί να μη σας λένε κάτι... αλλά μην αφήσετε αυτό το γεγονός να σας στερήσει μια από τις πιο ευχάριστες κινηματογραφικές εκπλήξεις της Λατ. Αμερικής!

Γιατί το Nueve reinas;
Για το ανάλαφρο κλίμα που δημιουργεί. Γιατί η εξαπάτηση του κοινού είναι ίσως η μεγαλύτερη από τις απάτες που κρύβει αυτή η ταινία. Γιατί χωρίς να προσπαθεί να τον μιμηθεί, μου θύμισε έντονα τον μεγάλο Ντέιβιντ Μάμετ και πιο ειδικά το 'House of Games'. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία που θα την συναντήσουμε αργότερα...

Αγαπημένα σημεία:
Όλες οι απάτες βρήκαν αμέσως στόχο τον μικρό κομπιναδόρο που κρύβω μέσα μου. Βέβαια η μεγάλη κομπίνα δεν αποκαλύπτεται παρά λίγα λεπτά πριν το τέλος!

Βρήκα στις σημειώσεις μου:
- Το Αμερικάνικο ρημέικ 'Criminal' (2004) δεν περπάτησε καθόλου καλά εισπρακτικά με συνολικές εισπράξεις λίγοτερες απο ένα εκατ. δολ.
- Μάζεψε σχεδόν όλα τα βραβεία στα φεστιβάλ Λατ. Αμερικής

No comments: