Σας παρουσιάζουμε περήφανα τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε!

Thursday 24 May 2007

The Beyond (1981)

Υπόθεση (με 5 γραμμές):
H Λίζα Μέριλ κληρονομεί ένα εγκαταλελειμμένο πανδοχείο και αποφασίζει να το ανακαινίσει για να το θέσει και πάλι σε λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής συμβαίνουν αρκέτα περίεργα γεγονότα με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο μια σειρά ανθρώπων. Η Λίζα είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τι συμβαίνει και δεν δίνει σημασία στην Έμιλυ, που την συμβουλεύει να τα παρατήσει και να φύγει το συντομότερο δυνατό από το πανδοχείο...

Συντελεστές :
Κυρίες και κυρίοι... ο ένας και μοναδικός Λούτσιο Φούλτσι! Πολλοί τον χαρακτηρίσαν τσαρλατάνο, γιατί χρησιμοποιήσε ψευτο-εντυπωσιακά μέσα για να δημιουργήσει θόρυβο για τις ταινίες του. Υπάρχουν πολλοί όμως που τον θεωρούν διάνοια και ότι οι ταινίες του, τις δεκαετίες του 70 και 80, μετέφεραν τον κινηματογράφο του τρόμου σε ένα ανώτερο επίπεδο. Εσείς διαλέγετε...

Γιατί το The Beyond;
Γιατί αυτό που ανακαλύπτει τώρα η Αμερική με ταινίες τύπου 'Saw' και 'Ηostel' λέγεται 'gore' και ο Φούλτσι είναι ο εμπνευστής του. Γιατί τα ζόμπι τότε ήταν πρωτότυπα. Γιατί απευθύνεται μόνο σε λάτρεις του είδους αφού το 'γερό στομάχι' είναι απαραίτητη προυπόθεση για την ομαλή παρακολούθηση της ταινίας!

Αγαπημένα σημεία:
H σκηνή της σταύρωσης και η σκηνή του ματιού που βγαίνει από την θέση του. ΣΣ. Προτιμήστε να φάτε πριν τις συγκεκριμένες σκηνές αφού μετά από αυτές η όρεξη σας θα εξαφανιστεί... ενδεχομένως για αρκετό καιρό!

Βρήκα στις σημειώσεις μου:
- Η ταινία μέχρι το 1998 είχε παιχτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο λογοκριμένη. Εκείνη την χρονιά η εταιρία του Ταραντίνο ανακάλυψε την αρχική κόπια, απεκατέστησε τις φθορές και την διένειμε χωρίς περικοπές σε συγκεκριμένες αίθουσες για μεταμεσονύχτιες προβολές!
- Ο Ελληνικός τίτλος ήταν 'Η Έβδομη Πύλη της Κολάσεως'.
- Σκηνή απο το 'The Beyond' περιλαμβάνεται στην ταινία 'Spiderman' (2002)

No comments: