Σας παρουσιάζουμε περήφανα τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε!

Tuesday 22 May 2007

The Rocky Horror Picture Show (1975)

Υπόθεση (με 5 γραμμές):
Οι νεόνυμφοι Μπραντ και Τζάνετ επιστρέφοντας από την εκκλησία χάνουν τον δρόμο και καταλήγουν στο κάστρο του Δόκτορα Φρανκ-εν-φάρτερ! Κατά την διάρκεια της νύχτας που αναγκάζονται να περάσουν στο κάστρο θα γνωρίσουν τον Ρόκυ Χόρορ, το δημιούργημα του Δόκτορα, έναν ξανθό, ψηλό και σωματώδη νέο, θα μάθουν ότι ο Φρανκ-εν-φάρτερ προέρχεται από τον πλανήτη Τρανσέξουαλ που βρίσκεται στον γαλαξία Τρανσυλβάνια και θα πάρουν μέρος σε τρελά 'εξωγήινα' πάρτυ!

Συντελεστές :
Ο Τζίμ Σάρμαν σαν σκηνοθέτης δεν είχε ούτε αξιοσημείωτο έργο πίσω του, ούτε κανένα σημαντικό όνομα. Παρ' όλα αυτά δημιούργησε μια ταινία που πέρασε στην ιστορία. Ο Τιμ Κάρευ στον πιο διάσημο ρόλο της καριέρας του (που λόγω της ιδιαιτερότητας του, δεν τον άφησε να έχει ανάλογη συέχεια), η Σούζαν Σάραντον, πολύ πριν τις πολιτικές της ανησυχίες, κυκλοφορεί για αρκετή ώρα με τα εσώρουχα ενώ ο Μπάρυ Μπόστγουικ είναι απόλυτα πειστικός στο ρόλο του σοκαρισμενου μεσοαστού.

Γιατί το The Rocky Horror Picture Show;
Γιατί είναι η βασσίλισα των καλτ ταινιών! Πρώτη φορά, θεατές συμμετείχαν εντός της αίθουσας στην πλοκή της ταινίας. Το ρύζι, η ομπρέλα αλλά και, για τους πιο προχωρημένους, το νυφικό είναι μερικά απο τα απαραίτητα αξεσουάρ στις μεταμεσονύχτιες προβολές. Είναι ίσως η ταινία με τούς πιο φανατικούς οπαδούς - θεατές.

Αγαπημένα σημεία:
Οι εμφανίσεις του Τιμ Κάρευ με ζαρτιέρες (!), τα παρακμιακά σκηνικά, τα υπέροχα τραγούδια. Χορός, όργια, εξωγήινοι, τραγούδι, τρανσέξουαλ, γέλιο, ημίγυμνες γυναίκες... τι άλλο χρειάζεται για σας πείσω ότι πρέπει να την δείτε;

Βρήκα στις σημειώσεις μου:
- Ο Μικ τζάγκερ ήθελε να πάρει τον ρόλο του Δόκτορα Φρανκ-εν-φάρτερ.
- Η ταινία προβάλεται χωρίς διακοπή στις αίθουσες απο το 1975 μέχρι σήμερα, δημιουργώντας ρεκόρ μακροβιότερης προβολής!