Σας παρουσιάζουμε περήφανα τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε!

Saturday 12 May 2007

Office Space (1999)

Υπόθεση (με 5 γραμμές):
Ο Πίτερ είναι υπάλληλος γραφείου σε μια εταιρεία, αναγκασμένος να δουλεύει σε χώρο μικρότερο των 2 τετραγωνικών μέτρων κάνοντας μια ανούσια μηχανική δουλειά που μισεί. Μια υπνοθεραπευτική εμπειρία, όμως, θα τον οδηγήσει να δει τα πράγματα με διαφορετικό μάτι. Ετσι, καταστρώνει σχέδιο για να πάρει την εκδίκηση του από την εταιρεία και τους μισητούς προϊσταμένους του.



Συντελεστές :
Πρώτο αντρικό ο Ρον Λιβινγκστον στο ρόλο του ανθρώπου που όλοι θα θέλαμε να είμαστε. Α΄ γυναικείο η γλυκούλα Τζένιφερ Άνιστον. Το δίπτυχο σενάριο – σκηνοθεσία ανήκει στον Μάικ Τζατζ, δημιουργό των «Beavis και Butthead».

Γιατί το Office Space;
Πρώτα απ όλα γιατί ταυτίζομαι με τον ήρωα. Δυστυχώς, εγώ -όπως και σίγουρα πολλοί από εσάς- έχω βρεθεί στη θέση του Ρον καταπιεσμένος σε μια άνιση εργασιακή πραγματικότητα, νιώθοντας ότι κάνω κάτι τελείως αδιάφορο και άσχετο με όσα φανταζόμουν ότι θα κάνω και υποτιμώντας τον εαυτό μου.
Γιατί βλέπω να παίρνει σάρκα και οστά η εκδίκηση που θα ήθελα να πάρω από το αφεντικό μου και το εργασιακό κατεστημένο. Δυστυχώς, όμως, η ζωή δεν είναι πάντα, όπως οι ταινίες.
Για τη ραπ μουσική που δίνει άλλη διάσταση σε απλά καθημερινές σκηνές.
Τέλος, γιατί σπάνια βλέπω ταινίες που το χιούμορ τους δεν προσπαθεί να εκβιάσει το γέλιο μου, αλλά διαπερνά υποδόρια και άκρως καυστικά απ’ άκρη σ’ άκρη την ταινία.

Αγαπημένα σημεία:
Η συνέντευξη που έδωσε ο Πίτερ στον σύμβουλο εργασίας , το ξυλοφόρτωμα του φωτοτυπικού μηχανήματος, οι παρατηρήσεις του εργοδότη της Τζένιφερ Ανιστον, το στυλάκι του προισταμένου Λάμπεργκ και το απόλυτα εκνευριστικό κεκεδισμα του Μίλτον..

Βρήκα.... ψάχνοντας:
- Ο Mίλτον, ο κεκές κακομοιρος υπαλληλάκος που από συστολή και ανασφάλεια δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, είναι "στην πραγματικότητα" ένα καρτούν που είχε εμπνευστεί ο Mάικ Tζατζ το 1991.
- Ο Μάικ Τζαζ εμφανίζεται στην ταινία στο ρόλο του εκνευριστικού εργοδότη της Tζένιφερ Aνιστον!
- Κάνοντας εισπράξεις περίπου 11 εκατ.$ με κόστος 10 εκατ. $ θεωρείται εμπορικά αποτυχημένη.

1 comment:

Anonymous said...

Foveri kwmwdia!!! To periergo einai oti den eixa akousei tipota gia aftin tin tainia.